Warmtewisselaar en leidingwerk

In samenwerking met Tecoma bouwden we warmtewisselaars voor het diverse landbouwbedrijven. Hierbij moest rekening gehouden worden met diverse voorschriften en de Europese wetgeving.

De rookgassen die uit de gasmotoren vrijkomen, worden gebruikt om water op te warmen voor de serres en sanitaire installaties. Uit de rookgassen wordt ook CO2 gehaald, waarmee het groeiproces van groenten, zoals tomaten, versneld kan worden.

Bij warmtekrachtkoppeling (afgekort wkk) wordt tegelijkertijd warmte en elektriciteit geproduceerd met behulp van een motor op één brandstof.

We verzorgden de constructie van het leidingwerk om alles met elkaar te verbinden en stonden in voor de engineering van de warmteversnelling. Zo moet de temperatuur van de rookgassen beperkt worden om aan de Kyoto-doelstellingen te voldoen.

De elektriciteit, die met een turbine wordt opgewekt, wordt gebruikt door de klant. De overschot gaat terug naar het net van Eandis.

Client

Tecoma

Project

Warmtewisselaar en leidingwerk

Realisatie(s)

Laswerk, Onderhoud, Assemblage

De slogan “Ijzersterk in laswerk” is een understatement. Piet Andries is naast leverancier bovenal een geweldige partner in het uitvoeren van projecten. Ze zijn stipt, flexibiliteit en inventief. Ook over de prijs-kwaliteitsverhouding zijn we zeer tevreden. Onze ervaringen met het team Piet Andries bij het realiseren van WKK projecten zijn dus gewoonweg TOP!

Filippe De SaedeleerZaakvoerder Tecoma